In 2017 verscheen het debuutalbum ‘Get Ready For Me’ van Tom Craig, waarmee hij meteen de aandacht op zich wist te vestigen. De twaalf zelfgeschreven nummers waren een bewijs dat hij naast een prima zanger en gitarist ook een uitstekende componist was.

De uit Philadelphia afkomstige zanger en gitarist was in zijn studietijd een prima jazzzanger, maar naast invloeden van Ella Fitzgerald en Mel Tormé houdt hij ook van de Memphis soul uit de 60er en 70er jaren en vooral dit klinkt door in zijn muziek.

Ook van zijn tweede plaat, ‘Good Man Gone Bad’ heeft Craig alle nummers zelfgeschreven. Eén ervan in samenwerking met Mikey Junior, die hier de mondharmonica speelt en ook voor de productie heeft gezorgd. Het begint met ‘I’m Working Too Hard’, waarin hij bezingt dat hij toch wel wat teveel bij moet dragen om zijn relatie vol te houden.

Andere nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het titelnummer ‘Good Man Gone Bad’, een soulvolle ballad, waarin Craigs stem ten volle tot uiting komt, en de prachtige slowblues ‘When You Love A Bluesman’ met een mooie interactie tussen de gitaar van Craig en harmonica van Mikey Junior. Het heeft vier jaar geduurd na zijn debuut, maar met ‘Good Man Gone Bad’ heeft Tom Craig getoond geen eendagsvlieg te zijn. Prima cd. (8/10) (8th Train Records)

Deel: