Er komt een serie landelijke tests, waarbij de inzet van sneltesten voor evenementen wordt onderzocht. Ze hopen op deze manier bij te dragen aan een spoedige heropening van de culturele sector. Alle deelnemers dienen zich vooraf te laten testen. Ook Doornroosje heeft enkele testevents.

Thijs Boontjes

De rockende Amsterdamse charmante zanger Thijs Boontjes komt op zondag 25 april naar Doornroosje. Thijs werd bekend als pianist en organist in de band van onder andere Douwe Bob en Anouk. Sinds 2015 staat hij zelf in de spotlights met zijn eigen Thijs Boontjes Dans- en Showorkest.

Thijs maakt lichtvoetige liefdesliedjes met een jaren ’80 gevoel, gemaakt om op te dansen. Thijs Boontjes is een graag geziene gast bij radio-en televisieprogramma’s. Zo was hij bijna de Slimste Mens, komt hij geregeld langs bij De Wereld Draait Door en All You Need is Love. Ook scoorde hij onlangs nog een hit met zijn nummer ‘Deze Nacht’, een Nederlandstalige bewerking van Lionel Richie’s cover ‘All Night Long’.

Stippenlift

Stippenlift is het alter-ego van zanger en producer Hugo van de Poel. Zelf noemt hij zijn muziek d e p r i w a v e, wat wellicht al voldoende zegt. De zwaarmoedige teksten over huilen, leed en depressie worden omlijnd met elektronische muziek zonder opsmuk. Zijn openhartige, zwaarmoedige teksten over de leegte van het bestaan, depressie en huilbuien vermengt hij met upbeat, elektronische muziek met veel synths. De bitterzoete cocktail die je dán krijgt, dat is Stippenlift.

Eerder deze maand bracht hij zijn album ‘Mijn Kleine Wereld uit’, vergezeld door tien kunstwerken van Bas Kosters. Het album vol sombere gedachten is op die manier knuffelbaar gemaakt door de kleurrijke figuren. Een laagje troost over het verdriet dat te horen is in de teksten, als het ware. Eerder verschenen kersthit ‘Huilen (kerst)’ in 2016, en volgden in 2017 de albums ‘Chaos In Het Universum’ samen met Faberyayo en ‘Dit Is Stippenlift’. Deze visuele liveshow is een samenwerking met Glitterstudio. Glitterstudio bestaat uit Caitlin Berner en Jana Blom. Het ontwerpduo verrijkt de saaie buitenwereld met visuele glitters, gekenmerkt door krachtige kleuren en typische typografie. Op 26 april komt Stippenlift naar Doornroosje.

Pip Blom

De 24-jarige Pip Blom is al sinds 2012 bezig met het schrijven, opnemen en releasen van haar eigengereide indie rockliedjes. Vier jaar later kwam haar debuut-EP uit en ze blijft de hongerige internationale pers maar voeden met aanstekelijke singles. Ondertussen vroegen Franz Ferdinand, The Breeders en Garbage Pip mee op tour en rijgt ze airplay en livesessies op BBC 6 Music en Radio One aaneen. In 2019 kwamen nog meer dromen uit met de release van debuutalbum Boat, de felbegeerde spot op Glastonbury en een headlinetour door Europa, Mexico en de VS.

Broer Tender Blom stapte in op achtergrondzang en gitaar, Darek Mercks op bas en Gini Cameron op drums, met Pip zelf fronterend op gitaar en zang. Sinds het verschijnen van de debuutplaat Boat in 2019 heeft de Amsterdamse meer dan honderd ijzersterke liveoptredens gedaan, van kleine pubs tot het Europese festivalcircuit met shows op Eurosonic Noorderslag en The Great Escape. Met name in Engeland is de band in trek; zo werden singles ‘I think I’m in Love’ en ‘Pussycat’ door BBC Radio al uitgeroepen tot topplaat en heeft de band al een flink aantal shows bij onze overzeese buren achter de rug. Na een succesvolle tournee in Engeland kon het niet meer stuk en viel de uitnodiging voor Glastonbury op de deurmat. Op 27 april staat Pip Blom in Doornroosje.

Deel: