Nadat Sam Smith afgelopen oktober zijn derde studioalbum ‘Love Goes’ had uitgebracht, is er helaas nog geen mogelijkheid geweest om deze ook live ten gehore te brengen tijdens een tour. Om met hun nieuwe muziek toch live op te treden (Sam Smith gebruikt de voornaamwoorden hen/hun), heeft de Britse zanger met een livestream toch de nieuwe nummers live laten horen. De nummers gezongen tijdens die livestream vanuit de beroemde Abbey Road Studios in Londen zijn nu op dit nieuwe livealbum uitgebracht om iedereen nog eens naar Smith’s prachtige live-vocalen te laten luisteren.

Met een grote band, achtergrondzangers en Sam Smith’s welbekende stem is het absoluut gelukt om een prachtig livealbum uit te brengen. Vergeleken met andere live albums is het alleen jammer dat er geen applaudisserend, joelend en meezingend publiek te horen is. Dat voegt toch altijd die extra sfeer toe. Hier staat dan wel weer tegenover dat elke gespeelde en gezongen noot te horen is. En dat maakt een heleboel weer helemaal goed.

‘Love Goes’ heeft Smith meerdere hits opgeleverd die ook allemaal op dit livealbum langskomen. Onder andere ‘Diamonds’, ‘Dancing With A Stranger’ en Smith’s samenwerking met Calvin Harris ‘Promises’ worden live gespeeld. Vergeleken met Smith’s eerdere albums ‘In The Lonely Hour’ uit 2014 en ‘The Thrill Of It All’ uit 2017 heeft de zanger op ‘Love Goes’ en dus ook op het livealbum meer up-tempo nummers die bij een live optreden hoogstwaarschijnlijk zeer goed uit de verf waren gekomen.

Wat heel duidelijk naar voren komt op dit livealbum is het gemak waarmee Sam Smith zingt. Een enkele mindere noot daargelaten, is Smith een loepzuivere zanger. En dat siert dit album zeker. Of het nu een wat sneller nummer als ‘Promises’ is, hun bekende doorbraakhit ‘Stay With Me’ of zelfs een cover van Cyndi Lauper’s ‘Time After Time’, Smith zingt het samen met de achtergrondzangers allemaal prachtig en zeer geloofwaardig.

Wat mist in dit opgenomen live optreden zijn de kleine muzikale foutjes die live muziek juist ook zo kunnen sieren. Dat elke seconde is uitgedacht en gerepeteerd tot het niet meer fout kan gaan, is begrijpelijk. Het verschil met het studio-album van ‘Love Goes’ wordt hierdoor echter steeds kleiner waardoor de relevantie van dit album helaas ook minder wordt.

Fans van Sam Smith zullen zeker smullen van dit live album, maar ook voor iedereen die de livestream heeft gemist of opnieuw wil beleven is dit album 50 minuten lang genieten. Helaas zijn de beelden van de livestream niet meer beschikbaar dus zal alleen de audio moeten voldoen, maar zonder het aanwezige publiek is dat meer dan genoeg. (8/10) (Capitol Records)

Deel: