Gisteren werd de videoclip van Sterre Weldring haar laatste single ‘Not With Me’ uitgebracht. ‘Not With Me’ werd al goed ontvangen. Voor de videoclip ging Sterre op pad over de Amsterdamse grachten.

Sterre Weldring legt uit: “De videoclip van ‘Not With Me’ is de verbeelding van een situatie waarin er geen échte communicatie is tussen Sterre en haar tegenspeler, die dan ook nooit scherp in beeld is. Ze gaan langs elkaar heen met als gevolg de realisatie dat hij er nooit écht was, ‘not with me’.”

De zoektocht naar antwoorden, waarvan sommige nooit gevonden zullen worden, speelt voor Sterre Weldring een belangrijke rol in haar teksten. Door liefde en relaties op deze manier in haar nummers te beschrijven, hoopt ze anderen, die zich aan een soortgelijke zoektocht wagen, troost te kunnen bieden. Haar vorige singles hadden ditzelfde doel en dat werd ook gehoord door de streamingplatforms over de hele wereld.

Op haar 16e was Sterre Weldring nog wat jong voor het conservatorium, maar nam ze een heel volwassen besluit: ze ging de opleiding song-writing volgen aan de muziekschool BIMM (Brighton Institute of Modern Music). Tussen het studeren door dompelde ze zich volledig onder in de rijke muziekscene van Brighton. Al repeterend, jammend en live spelend ontwikkelde ze razendsnel haar eigen sound, die ze als folk-pop omschrijft. Concreet betekent dit dat haar liedjes een popstructuur hebben, waar ze met haar karakteristieke stem een folk-stempel op drukt. Amy Macdonald is een veelgehoorde vergelijking.

Na een succesvol 2019 met onder andere een plek in de finale van de Grote Prijs van Nederland en een tour door het land tijdens de Popronde, brengt de in Amsterdam woonachtige singer-songwriter nu haar nieuwe single uit. Dit is een voorloper van haar nieuwe EP, die later dit jaar verschijnt.

Deel: