Vier jaar na het verschijnen van het succesvolle album ‘A/B’ brengt KALEO op 23 april het nieuwe album ‘Surface Sounds’ uit. Vorig jaar verschenen al de eerste nummers van het album, ‘I Want More’ en ‘Break My Baby’. Vandaag bracht de band het nieuwe nummer ‘Skinny’ uit.

Sinds hun doorbraak met het album ‘A/B’ heeft de uit Ijsland afkomstige band KALEO wereldwijd meer dan 1 miljard streams op hun naam staan en in maar liefst 39 verschillende landen certificeringen behaald. De hitsingle ‘No Good’ was goed voor een Grammy-nominatie en de nummers ‘All The Pretty Girls’ en ‘Way Down We Go’ werden gebruikt in verschillende tv-series. Al snel volgde een wereldwijde tour, waaronder een show in AFAS Live in 2017.

Het nieuwe album van de band, ‘Surface Sound’, werd opgenomen in studio’s over de hele wereld en het album is voornamelijk het geesteskind van frontman JJ Julius Son. Samen met Grammy-winnaar en producer Dave Cobb werkte hij aan de plaat die invloeden laat horen van blues, folk en rock. De huidige single ‘Break My Baby’ is geproduceerd door Grammy-winnaar Mike Elizondo en geschreven door JJ. Afgelopen maand bracht de band een adembenemende live-performance van de track uit die is opgenomen op een afgelegen rotsformatie in de Noord-Atlantische Oceaan, enkele kilometers voor de kust van hun geboorteland IJsland.

Tracklist ‘Surface Sound’:

1. Brother Run Fast
2. Break My Baby
3. Alter Ego
4. Free the Slave
5. Skinny
6. Hey Gringo
7. My Fair Lady
8. I Want More
9. Backbone
10. I Walk on Water
11. Into My Mother’s Arms

Deel: