Het Gentse driedelige Steiger zal op 9 april het nieuwe album ‘The New Lady Llama’ uitbrengen via het groove-geobsedeerde label Sdban Ultra, onderdeel van Sdban Records. Sdban Records is een onafhankelijk platenlabel gevestigd in Gent, België. Het is de thuisbasis van artiesten als John Ghost, De Beren Gieren, TaxiWars, Glasmuseum, Black Flower en STUFF.

Steiger is een trio dat hun geluid blijft onderzoeken en uitbreiden, met als gevolg hun veelgeprezen albums ‘And Above All’ (2017) en ‘Give Space’ (2018). Dat inmiddels duidelijk is, is dat Steiger niet zomaar een band is, maar een continue work-in-progress.

Op ‘The New Lady Llama’ verkennen Gilles Vandecaveye-Pinoy (keyboards), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) gretig de buitengrenzen van de jazz en duiken ze in andere universums (hedendaagse muziek, elektronica, pop, vrije improvisatie), maar toch trouw blijven aan het al lang bestaande kernprincipe van het genre; die van een flexibele transformatie. Nieuwe single ‘Absolution Of A French Fry’ zoekt de grenzen van het organische en het elektronische op, wat resulteert in iets diep samenhangend en meeslepend. Steiger is niet bang om te experimenteren met afwijkende geluiden en sferen terwijl ze op zoek zijn naar onbekend terrein.

Deel: