Kris Berry introduceerde afgelopen vrijdag haar de nieuwste single ‘First Time’. Het nummer is de eerste episode van haar nieuwe muzikale serie ‘NOW’. Op ‘First Time’ leent ze haar stem aan de vlinders, het verlangen, de spanning, de angst en de onzekerheid die horen bij die allereerste stap.

Deze ode aan het nu schreef ze samen met Chef’Special’s alleskunner Guido Joseph waarmee ze ook haar eerdere hit ‘Hold On’ maakte. Hij produceerde de single en maakte er een gelaagd lentenummer van. De komende tijd volgt er veel meer nieuwe muziek binnen deze reeks audiovisuele afleveringen.

“First Time is een nieuwe start die in kleine ‘afleveringen’ mijn leven muzikaal en visueel blootlegt. Aan het eind van NOW zie je de essentie, alles wat ertoe doet. Dat voelt spannend en bevrijdend tegelijkertijd.”
Kris Berry

Het nu is momenteel een van de grootste thema’s in het leven van de Antilliaanse zangeres. Het afsluiten van het één en het beginnen van het ander heeft zich het laatste jaar nadrukkelijk gemanifesteerd in haar leven. Niet in de laatste plaats door de geboorte van haar dochter Nasa Boi maar ook de impact van de pandemie doorkruiste levensplannen en deuren die open gingen. Deze reis heeft Berry willen vastleggen.

Ze voelde zich hierin verbonden met de ideeën van Océane Combeau, die in haar visuele kunst de rauwe details van het dagelijkse leven gebruikt om een gevoel uit te vergroten. Zo ondernam ze haar muzikale zoektocht samen met Guido en gaf ze Océane de juiste handvatten, die daarmee haar ongefilterde visie op de muziek visueel kon vertalen. Het resultaat werd een audiovisueel avontuur in plaats van een traditioneel album.

Het verhaal ‘NOW’ wordt per episode uitgebracht, waarvan First Time de eerste is. Het teruggrijpen naar dat krachtige gevoel van de eerste keer blijkt vaak niet meer dan een lege huls, ondanks de overweldigende energie die het met zich meebrengt. Deze realisatie katapulteert je direct terug naar het nu en maakt van ‘First Time’ de perfecte kick-off voor Berry’s project ‘NOW’.

Deel: