De Vlaamse zanger Helmut Lotti heeft vandaag zijn tournee door België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aangekondigd. Fans kunnen in juni meer informatie verwachten over dit project en daarnaast alvast uitkijken naar een nieuw album dat in september nog zal verschijnen.

“Vandaag is een dag vol symboliek. Één jaar geleden viel abrupt het doek voor onze theaters en ging het licht uit in onze concertzalen. Maar vandaag kijk ik met veel vertrouwen naar de toekomst en de aankondiging van mijn Europese tournee is hier het beste bewijs van! Het is met geen pen te beschrijven hoe zeer ik ernaar uit kijk om mijn publiek in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk eindelijk terug te mogen zien in december 2021 en in 2022! – aldus Helmut Lotti

Met een grootvader als directeur van het Gentse operagebouw en zijn overgrootmoeder een mezzosopraan zit de liefde voor muziek diepgeworteld in de genen van Lotti. Zijn carrière krijgt in 1989 een vliegende start nadat zijn versie van het Elvis’ nummer ‘My Boy’ hem een tweede plaats oplevert in de finale van de KRO Soundmixshow. Zijn eerste album Vlaamse Nachten uit 1990 met onder meer de singles ‘Bij jou Alleen’ en ‘Waarom Ik?’ haalt in België goud.

Zijn internationale succes dankt Lotti vooral aan zijn concert- en cd-reeks Helmut Lotti goes Classic. De liveopname van het eerste concert in 1995, begeleid door het Golden Symphonic Orchestra, bereikt in Nederland net als in Vlaanderen de eerste plaats van de Album Top 100. Inmiddels heeft Lotti wereldwijd meer dan 13 miljoen albums verkocht.

Op zaterdag 5 februari 2022 geeft hij een concert in Koninklijk Theater Carré. Begeleid door zijn vertrouwde Golden Symphonic Orchestra zal Helmut Lotti een meer dan twee uur durende show brengen naar Carré, waarbij zowel de allergrootste hits de revue passeren alsook materiaal van zijn nieuwste project.

 

Deel: