Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten van dit moment. Pablo is zelfs tweevoudig # 1 gitarist van Nederland. Samen hebben ze al meer dan 1000 shows gespeeld en prediken zij hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek.

De mannen van DeWolff konden niet langer wachten en organiseerden de release van hun nieuwste album ‘Wolffpack’ in februari dit jaar. Met de single ‘Half Of Your Love’ ­– je waant je direct op de dansvloer in een discotheek in de seventies – hadden ze daarna opnieuw een hit te pakken.

DeWolff speelde op Pinkpop, Lowlands, Down the Rabbit Hole, maar ook op Sziget (HUN), Reeperbahn (DE) en Arezzo Wave (IT). Al jaren touren de mannen als headliner door Europa. Hun vorige album ‘Tascam Tapes’ nam de band op tijdens hun laatste Europese tour; vanaf de achterbank van de tourbus en in backstages en tankstations langs de Europese snelwegen.

Het album is volledig opgenomen op een 4-sporen Tascam cassetterecorder uit de jaren 80; zonder Hammond, drums en gitaarversterkers maar met uitsluitend gebruik van draagbare instrumenten en drumsamples van oude, obscure soul- en funkplaten. Het resultaat is een ‘hip-shakin’ mind-bogglin’ dimensie, ergens tussen de Beastie Boys, Beck en Deep Purple. DeWolff zoals je ze nog nooit gehoord had.

DeWolff´s achtste album ‘Wolffpack’ kwam eveneens op een bijzondere werkwijze tijdens tot stand. Door corona werden de ideeën voor songs uitgewisseld via een WhatsApp-groep. Gastmuzikanten zoals Judy Blank, Dawn Brothers, Broken Brass en Wolfmothers Ian Peres speelden mee via Zoom-meetings. En ook de fans mochten meepraten en hun voorkeuren weergeven. De Wolffs karakteristieke rockgeluid met rauwe gitaren, volvette Hammond-orgels en knallende drums is terug op dit album. Maar ditmaal met een soulfull en zelfs disco randje. Dat wordt swingen.

Zaterdag 5 juni komt de Geleense bluesrockband naar Heerlen voor een weergaloos concert in de LIMBURGzaal.

Deel: