Het album ‘Medaille’ is binnengekomen op #1 in de albumcharts. Broederliefde bestaat dit jaar 10 jaar en dat werd vorige week bekroond met de release van dit album. Op ‘Medaille’ wordt met vrolijke en dansbare muziek over alle hoogte- en dieptepunten van de vriendengroep van het afgelopen decennium gerapt.

Het album werd meteen bejubeld en kwam slechts een week na release binnen op de #1 positie in de Album Top 100. Het album stond bovendien in de Top 10 meest gestreamde nieuwe albums van Spotify wereldwijd. ‘Medaille’ is alweer het derde album van Broederliefde dat binnenkomt op #1 in de albumcharts. Het recordalbum ‘Hard Work Pays Off 2’ stond maar liefst 14 weken op 1, een nationaal record.

“Broederliefde is trots dat Medaille de nummer 1 positie in Nederland heeft bereikt! Het is de kers op de taart voor 10 jaar hard werken en direct ook de motivatie om nog minimaal 10 jaar muziek te blijven maken voor de fans! Want al de mijlpalen die al zijn bereikt én die we nog hopen te bereiken was/is alleen mogelijk door onze fantastische achterban/fanschare! We houden oprecht van jullie!”
– Broederliefde

De vriendengroep kent vele hoogtepunten, te zien aan de vele uitverkochte shows en de tientallen hits zoals ‘Mi No Lob’ en ‘Alaka’. De mannen uit Spangen kennen ook de andere kant van de medaille, ze hebben het afgelopen decennium veel meegemaakt op persoonlijk en zakelijk vlak, de inspiratie voor de albumtitel. Op de albumcover is de ontlading te zien die de groep voelt bij 10 jaar het vieren van 10 jaar Broederliefde. Naast muziek is voetbal iets wat de mannen verbroedert. Voor het 10-jarige bestaan van Broederliefde en het album zijn er drie voetbalshirts gemaakt.

Het album bestaat uit 20 tracks en kent featurings van vele grote namen in de hiphopscene. Frenna, Kevin, Lijpe, Yade Lauren Sevn Alias, Jonna Fraser, Bokoesam, Bryan MG, 3Robi, Ocs en BerryR brengen allemaal hun sterke bijdrage aan het album. De producties zijn gedaan door onder meer Spanker, Soundflow, Eurosoundzz, Heaven Sam, Jordan Wayne, Monsif, Project Money, FRNKIE en Sam Breez.

Deel: