RANI heeft vandaag ‘EP9’ uitgebracht, het tweede deel in haar drieluik aan EP’s. De eerste EP van de zangeres stond in het teken van “Liefde voor jezelf”. Voor haar nieuwe EP heeft RANI echter gekozen voor het thema “persoonlijke groei”. Bij de single ‘Knock You Down’. die nu uit is, is dan ook een video gemaakt die dit op krachtige wijze visualiseert.

Net als voorganger ‘EP3’ bevat ook EP9 drie aanstekelijke en goed geproduceerde R&B-poptracks. Met de titeltrack ‘Knock You Down’ zet RANI direct de toon. Ze volgt met de heerlijke flow van ‘Deep’ om af te sluiten met het prachtig breekbare en akoestische ‘Second Chances’. Voor de teksten haalde RANI inspiratie uit de lessen die ze heeft geleerd op haar weg van meisje naar jongvolwassen vrouw. “De liedjes gaan over groeien, jezelf beter leren kennen en het positief draaien van situaties waarin je jezelf gekwetst hebt gevoeld. Mijn boodschap aan de luisteraar: Je bent een prachtig mens in ontwikkeling.”

Lovende kritieken uit buitenland

Haar in oktober verschenen debuut ‘EP3’ werd zowel in Nederland als daarbuiten heel goed ontvangen. Het toonaangevende Duitse blog Wonderland sprak over ‘een reis vol rauwe emoties en relationele onrust’, waar Earmilk het ‘warme gevoel van het nostalgische en iconische R&B geluid van rond de eeuwwisseling’ prees en lovend was over de eigentijdse productie die daar overheen lag. “Deze artiest moet je in de gaten houden”, zo stelde Unheard Gems. “RANI is hard op weg een nieuwe koningin van de R&B-pop te worden.” Of dat ook echt zo is, moet je zelf maar luisteren.

 

Deel: