Girl in red stond al in de BBC Sound of 2021-lijst en werd getipt door smaakmakers. Nu kondigt de Noorse artiest eindelijk haar langverwachte debuutalbum getiteld ‘If i could make it go quiet’ aan.

Sinds ze in 2018 met haar doorbraaksingle ‘I Wanna Be Your Girlfriend’ in The New York Times’ Top 10 Tracks of the Year belandde, heeft de 22-jarige Noorse artiest met haar indiepop anthems al meer dan een miljard streams weten te behalen. Girl in red wordt inmiddels ook gezien als een van de vooraanstaande queer iconen van generatie Z, maar weet ook zeker de interesse te wekken bij de oudere generaties.

Marie Ulven, a.k.a. Girl in red, vertelt zelf over haar debuutalbum: “If i could make it go quiet is an attempt to learn what it’s like to be human; to deal with the scariest parts of myself; to live with the pain of knowing i’m only flesh and bones; to be angry, broken and unforgiving yet still able to wear my heart on my sleeve; i’m shedding light on the darkest parts of my mind and i’m letting everyone in; if i could make it go quiet is me simply trying to understand what the fuck is going on.”

Met het album ‘If i could make it go quiet’, is Girl in red klaar om haar plek veilig te stellen tussen de veelbelovendste artiesten in de alternatieve popmuziek. Ze is bijzonder goed in staat haar ervaringen en die van de moderne jeugd te verwoorden en weet daarmee een zeer diverse doelgroep aan te spreken.

Tegelijkertijd verschijnt nu ook haar nieuwe single ’Serotonin’, geproduceerd door GRAMMY-winnende producer FINNEAS samen met Matias Tellez. Een karakteristiek rauw en openhartig nummer, met een scherpe, begeleidende beat. ‘If i could make it go quiet’ verschijnt 30 april via AWAL.

If i could make it go quiet

1. Serotonin
2. Did You Come?
3. Body And Mind
4. hornylovesickmess
5. midnight love
6. You Stupid Bitch
7. Rue
8. Apartment 402
9. .
10. I’ll Call You Mine
11. it would feel like this

Deel: