Een jaar na de release van hun eerste EP komt Lefwerk naar buiten met een eerste langspeler. Hun debuutalbum is genaamd ‘Blijf Klein’ en telt 11 nummers. Dat dit debuut er zou komen was een zekerheid, wanneer was maar de vraag. De eerste lockdown zorgde voor een versnelling in hun werkproces. Het leven nam een pauze, er was ruimte om te schrijven.

In het voorjaar van 2020 trokken de broers zich terug in hun studio waar Swieso de teksten schrijft en Tjons aan beats en arrangementen werkt. In de zomer en het najaar van datzelfde jaar gingen ze naar hun vertrouwde ‘Green House Studio’, waar ze samen met Ward Snauwaert de puntjes op de ‘i’ zetten. Frederik Dejongh (Jerboa mastering) zorgde voor de mastering van het geheel. In december 2020 zat het werk erop en was het album klaar voor persing.

In oktober 2020 brachten de broers ‘Binnenstebuiten’ uit als eerste single van dit album. Eerder dit jaar volgde ‘Anders Da Ga Nie’ als tweede single waar Swieso zich laat bijstaan door Jan Paalhut (Ntrek, Brihang, Fake Records). Het album werd uitgebracht onder Pig Parade records.

Deel: