Het Franse electro-duo Daft Punk heeft vandaag aangekondigt na een 28-jarige samenwerking uit elkaar te gaan. Het wereldberoemde Franse electro-duo, ino 1993 gevormd door Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, kondigde maandag het einde van hun samenwerking aan via een video genaamd ‘Epilogue’. De aankondiging werd snel bevestigd door hun vertegenwoordiger Kathryn Frazier.

In de video van bijna acht minuten, afkomstig uit hun film ‘Electroma’ uit 2006, verschijnen de twee artiesten in een woestijn die wordt gemaskeerd door hun traditionele helmen. Een van hen begint met het aftellen van één minuut door op een hendel aan de achterkant van de andere te om te zetten. De laatste begint aan een laatste mars voordat hij na na zestig seconden explodeert. Het bericht “Daft Punk 1993-2021” verschijnt dan terwijl een nieuwe versie van de track ‘Touch’, afkomstig van het album ‘Random Access Memories’ (2016), klinkt en Guy-Manuel de Homem-Christo verder gaat.

De video impliceert dat Thomas Bangalter er na 28 jaar geen zin meer in heeft, terwijl De Homem-Christo mogelijk verder gaat in de muziek. Of één en ander ook zo zal zijn, moet blijken. Daft Punk begon hun gezamenlijke carrière in 1993. De pioniers van French Touch hadden na de release van hun debuut ‘The New Wave’ een groot succes met hun hit ‘Da Funk’, uitgebracht in 1996, waarna hun hit ‘Around The World’ de faam van het duo definitief bevestigde. Andere grote hits van het duo zijn ‘One More Time’, ‘Get Lucky’, ‘Starboy’ en ‘I feel it coming’, terwijl ‘Harder, better, faster, stronger’ als single flopte, maar achteraf een grote publiekslieveling bleek te zijn geworden.

Deel: