Songwriter J.E. Sunde schrijft oprechte, opmerkelijke muziek. Zijn voorliefde voor songwriters als Leonard Cohen, Nina Simone en Paul Simon laat hij duidelijk doorschemeren in zijn poëtische songs.

Met J.E. Sunde’s onlangs verschenen album 9 Songs About Love waan je je gelijk in de sfeer van de seventies. De vintage sound doet denken aan het tijdperk van videobanden en cassetterecorders, maar is alles behalve ouderwets. Vanuit de Amerikaanse songwriter-traditie weet de indiefolk singer-songwriter het geluid van de artiesten die hem beïnvloeden perfect te combineren. De bouncy folkpop van Paul Simon, de oprechtheid van Jonathan Richman en het liefdesverdriet van Nina Simone maken allemaal een deel uit van zijn melancholische, akoestische repertoire: de ideale ingrediënten voor een concert in Maastricht.

J.E. Sunde staat op vrijdag 26 november 2021 in de Muziekgieterij in Maastricht.

Deel: