Door de jaren heen wierf Annelie de Vries naamsbekendheid als sessiemuzikant en zangeres voor onder andere Eefje de Visser en Jacqueline Govaert. Achter de piano vond ze echter het juiste medium om haar eigen artistieke stem te vinden. Binnenkort komt Annelie met haar nieuwe album, ‘Hertz’. Het tweede album van Annelie verschijnt op 12 maart 2021 bij Sony Music. Deze nieuwe verzameling instrumentale pianonummers werd integraal opgenomen in de gelijknamige zaal van TivoliVredenburg.

‘Hertz’ is de opvolger van het debuut ‘After Midnight’, dat in 2018 werd uitgebracht. Hoewel Annelie opnieuw ervoor kiest om alleen op piano te componeren past ze dit keer een andere invalshoek toe. ‘After Midnight’ kwam grotendeels tot stand uit flarden van bestaande liedjes, terwijl ‘Hertz’ meer intuïtief tot stand kwam.

Bijna iedere songtitel is afgeleid van een specifieke situatie waarin het nummer is ontstaan, waardoor ‘Hertz’ een verzameling is geworden van vastgelegde momenten. Zo vormt het album niet alleen een toevluchtsoord van alle lawaai in de wereld, maar ook het lawaai tussen de oren. “De meeste liedjes zijn ontstaan in een vrij korte periode waarin er veel veel grote dingen tegelijk in mijn leven gebeurden: het kopen van mijn eerste huis, verhuizen, trouwen, plus een hele grote verbouwing. Er was heel veel aan de hand. Ik kon mijn rust vinden door veel te spelen.”

Luisteraars vonden wereldwijd troost in de “verstilde instrumentale popmuziek”, zoals Annelie haar muziek zelf omschrijft. Nieuwste single 17 verzamelde in twee weken meer dan een miljoen streams, terwijl ‘Lost’ inmiddels meer dan acht miljoen keer is beluisterd op Spotify.

Deel: