Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Alleen is het nu niet any Friday. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Velen hadden alweer eens onruistig in de kledingkast gekeken om te zien of de lentekleding weer naar voren gehaald kom worden. Mijn buurmeisje, dat nog zo jong is dat haar hele leven nog voor zich heeft, maar inmiddels oud genoeg om te weten dat je dat leven dan wel elke dag zelf moet plukken, had al een keer lachend gezegd dat ze haar zomerjurkjes alweer aan het passen was geweest. En dan dit. Het weerbericht, de voorspellingen, de langere termijn doorkijkjes op tv. De voorzitter van de vereniging de Friese Elf Steden in elke talkshow. Bekende Nederlanders van B signatuur die opgewonden vertellen aan de jongere generaties hoe het moet zijn om over eindeloze dichtgevroren vaarten en meren, onder een koude maar staalblauwe hemel, schaatstochten van 20 kilometer te maken. Koek en Zopie, Klunen, Ard Schenk, Barthlehiem, het komt allemaal weer voorbij. Extremen tot min zeventien graden zouden komende week mogelijk zijn.

Niets van dit alles heeft Perry de Platenbaas op de redactionele burelen van Maxazine ook maar meegekregen. Met zijn hoofdtelefoon op, in een afgesloten ruimte met alleen maar een half werkende percolator en een een analoge stereoinstallatie van een bekend Duits merk naast zich, heeft hij zich weer op de hoogte gesteld van wat er allemaal speelt in muziekland. De laatste releases? Niemand in Nederland die er meer hoort dan hij? Obscure, beginnende lokale bandjes? Hij houdt het allemaal bij. Elke dag opent hij trouw de digtale mailbox om te zien wie er nu weer zijn of haar creatieve producties heeft ingestuurd. Niets maar dan ook niets ontgaat hem, behalve dan alles wat zich in de buitenwereld afspeelt.

En ergens is dat maar goed ook, want daardoor kunnen me met de precisie van een handgemaakt Zwitsers vestzakhorloge op hem rekenen om weer op tijd een nieuwe Spotify lijst voor jullie te hebben samengesteld. Komende week kunnen jullie lekker de sneeuw in of gaan schaatsen terwijl jullie luisteren naar de nieuwste muziek van onder andere Celeste, de Wolff, Rag’n Bone Man, Jeremy Zucker en the Weather Station. Veel plezier!

Deel: