Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst, die van vrijdag 5 februari 2021.

Velen hadden alweer eens onruistig in de kledingkast gekeken om te zien of de lentekleding weer naar voren gehaald kom worden. Mijn buurmeisje, dat nog zo jong is dat haar hele leven nog voor zich heeft, maar inmiddels oud genoeg om te weten dat je dat leven dan wel elke dag zelf moet plukken, had al een keer lachend gezegd dat ze haar zomerjurkjes alweer aan het passen was geweest. En dan dit. Het weerbericht, de voorspellingen, de langere termijn doorkijkjes op tv. De voorzitter van de vereniging de Friese Elf Steden in elke talkshow. Bekende Nederlanders van B signatuur die opgewonden vertellen aan de jongere generaties hoe het moet zijn om over eindeloze dichtgevroren vaarten en meren, onder een koude maar staalblauwe hemel, schaatstochten van 20 kilometer te maken. Koek en Zopie, Klunen, Ard Schenk, Barthlehiem, het komt allemaal weer voorbij. Extremen tot min zeventien graden zouden komende week mogelijk zijn.

Niets van dit alles heeft Perry de Platenbaas op de redactionele burelen van Maxazine ook maar meegekregen. Met zijn hoofdtelefoon op, in een afgesloten ruimte met alleen maar een half werkende percolator en een een analoge stereoinstallatie van een bekend Duits merk naast zich, heeft hij zich weer op de hoogte gesteld van wat er allemaal speelt in muziekland. De laatste releases? Niemand in Nederland die er meer hoort dan hij? Obscure, beginnende lokale bandjes? Hij houdt het allemaal bij. Elke dag opent hij trouw de digtale mailbox om te zien wie er nu weer zijn of haar creatieve producties heeft ingestuurd. Niets maar dan ook niets ontgaat hem, behalve dan alles wat zich in de buitenwereld afspeelt.

En ergens is dat maar goed ook, want daardoor kunnen me met de precisie van een handgemaakt Zwitsers vestzakhorloge op hem rekenen om weer op tijd een nieuwe Spotify lijst voor jullie te hebben samengesteld. Komende week kunnen jullie lekker de sneeuw in of gaan schaatsen terwijl jullie luisteren naar de nieuwste muziek van onder andere Mama’s Jasje, It It Anita, Cem, Laura Lynn en natuurlijk de helaas deze week overleden Kris de Bruyne. Veel plezier!

Deel: