Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Kasabian.

Wie aanwezig was bij één de concerten van Kasabian, zal het zonder enige twijfel beamen: wat een feest, wat een explosie; beukende beats, psychedelische gitaren en in de persoon van Tom Meighan een explosieve frontman die de boel steevast nog eens extra opzweept.

Met hun derde studioplaat ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’ en bijbehorende single ‘Fire’ zette Kasabian zich in 2009 keihard en definitief op de kaart. Onder andere Oasis (2004), U2 (2010) en Rolling Stones (2006) nodigden Kasabian in het verleden uit als voorprogramma. Inmiddels staat de band al jaren op eigen benen en staan er headlineposities op onder andere Glastonbury Festival, V Festival en T in the Park op het cv. En ook bezoekers van ons eigen Lowlands en Pinkpop zijn reeds getuige geweest van een uitzinnige show van Kasabian.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Kasabian live @ Glastonbury Festival (2014).

Deel: