Hoe goed ben je, als je van een echte traditional rocksong een hiphopbeat kan maken? De Australische Loftwah The Beatsmiff doet het toch maar even. De uit Perth afkomstige producer maakte van ‘House of The Rising Sun’ een instrumentale hiphopversie, die verslavend is.

‘House of The Rising Sun’ is natuurlijk de grote hit van The Animals uit 1964. Velen weten echter niet dat het een cover is van een Amerikaanse traditional, die al eerder werd opgenomen door onder anderen Joan Baez in 1960, door Nina Simone in 1961 en door Bob Dylan in 1962. Volgens de overleveringen gaat het nummer zelfs al terug naar ergens in de zestiende eeuw. Zo oud dus al, en nog steeds blijven mensen er door getrokken worden om het nummer te vernieuwen. Beatsmiff doet het nu dus weer op z’n hiphops.

Als eerste release voor 2021, is ‘House of The Rising Sun’ met een klassiek nummer dat perfect is voor de achtergrond terwijl je werkt, studeert of gewoon chilt. Sinds hij werd geïnspireerd door namen als Dr Dre, Scott Storch, DJ Premier en Timbaland heeft Loftwah The Beatsmiff furore gemaakt in Australië en een fanbase opgebouwd vol trouwe supporters.

Het beste manier om het geluid te omschrijven als zijn eigen draai aan de West Coast Hip Hop uit de jaren 2000. Met inmiddels meerdere albums en samenwerkingen uit, is Loftwah The Beatsmiff zeker een producer om in de gaten te houden, zeker gezien zijn kracht om van de folkrockklassieker iets compleet nieuws te maken.

Deel: