Vaselyne heeft een nieuwe single uitgebracht. ‘Waiting to Exhale’ is de voorloper van Vaselyne’s nieuwe album dat later dit jaar zal verschijnen.

Het nummer loopt kalm, bijna bezwerend en behoedzaam op een bed van piano en viool, bekroond door de stem van zangeres Yvette Winkler; Een mooie stem, gevoelig, ietwat mystiek, perfect samengaand met de instrumentatie van Frank Weyzig. Als extra dimensie wordt ‘Waiting to Exhale’ sfeervol ingekleurd door de video van Dorothée Meddens.

Yvette Winkler en Frank Weyzig vormen sinds 2011 samen Vaselyne en hebben hun sporen in de muziek al meer dan verdiend. Yvette Winkler stond aan de wieg van de band “Sea of ​​Souls” (2006), maar zong ook op het album ‘Here is Why’ (2010) van Pieter Nooten, oud-lid van de roemruchte Clan of Xymox. Ook Frank Weyzig maakte hier deel van uit. Later werd hij algemeen bekend als producer en componist. Samen vullen en voelen ze elkaar met sfeervolle sounds aan in hun eigen project Vaselyne.

Na vier eerdere albums op het Duitse label Echozone komt in 2021 hun nieuwe EP uit. Gezien de aangekondigde samenwerkingen met onder andere John Fryer (This Mortal Coil, Nine Inche Nails en HIM) zijn de verwachtingen, meer dan ooit, hoog gespannen. ‘Waiting to Exhale’ is een meer dan gepaste opmaat.

Deel: