Als je een nieuw album te recenseren krijgt, is het altijd een vraag wat het wordt. We kregen de nieuwe plaat van Rick Sal, ‘Six Feet Under The Sun’. Rick Sal uit Austin, Texas is langs een bochtig en uniek pad gebaand naar een charmant rock album van elf eclectische nummers vol artistieke durf en tekstuele vindingrijkheid.

Het album begint met ‘Something Buried Deep’. Een lekker nummer en we zijn dan ook benieuwd naar de rest van het album. Sonisch gezien is ‘Six Feet Under The Sun’ een gedreven rockplaat, met uitstapjes naar country en zelfs alternatieve vibes. Het album is geschreven en opgenomen door de jaren heen, waarbij de meeste opnames plaatsvonden in Sal’s eigen opnamestudio, de Winnabagel Studio.

Een heerlijk album, waarbij enkele nummers wel opvallen. Een van de betere nummers bijvoorbeeld, is ‘Off With His Hat’. Rick Sal slaat hiermee de spreekwoordelijke plank gewoonweg raak. ‘Six Feet Under The Sun’ bevat nog wel meer sterke nummers, maar dit is toch echt een van de toppers op het album.

‘Abuelita’, met een mooie gitaarintro zou je wellicht niet eens verwachten. Het is een nummer dat blijft hangen, en niet alleen door de prachtige gitaarsolo. Het zorgt ervoor dat het album net weer iets anders klinkt. Maar als je eerlijk bent heeft het album van de Amerikaan dat niet eens nodig.

‘Gone’ heeft weinig rock helaas en doet soms zelfs wat aan als een minimalistische versie van ‘House For Sale’, van Lucifer. Maar maakt dat nummer echt slecht? Nee. ‘Six Feet Under The Sun’ is over het algemeen genomen een lekker album. Rick Sal bewijst hiermee gewoon duidelijk een heerlijk album af te kunnen leveren. Dat laat ook ‘No Love Songs Today’ horen, dat hier en daar wat doet denken aan The Police en de oude Sting.

Rick Sal levert een met ‘Six Feet Under The Sun’ een net album af. Met nummers als ‘Abuelita’, ‘Off With His Hat’ en ‘Diane’, dat lekker rockt, laat de Amerikaan een goede indruk achter. En daarmee is alles gezegd, want Sal hoeft zich met het album verre van te schamen. (7/10) (Mexican Grey)

Deel: