Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van The Verve.

The Verve ontwikkelde een reputatie als zijnde een avontuurlijke band, internationaal gezien was ‘Bitter Sweet Symphony’ echter de enige single die voor enorm succes zorgde. ‘Bitter Sweet Symphony’ zorgde voor ongeveer net zoveel publieke interesse als het juridisch spel met de Rolling Stones. Volgens de rockers zouden The Verve voor ‘Bitter Sweet Symphony’ gebruik hebben gemaakt van een sample uit ‘The Last Time’.

Ook al was het maar een kleine sample, toen de Stones zagen hoe goed het derde album van The Verve getiteld ‘Urban Hymns’ wereldwijd verkocht werd besloten ze, ondanks het feit dat het grootste deel van ‘Bitter Sweet Symphony’ origineel was, om 100% van de opbrengsten te eisen. Deze eis werd door de rechtbank gehonoreerd. Net 1 jaar na het uitkomen van ‘Bitter Sweet Symphony’ stopte de band er mee om vervolgens in juni 2007 een comeback aan te kondigen. Deze comeback duurde slechts 2 jaar.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: The Verve live @ Glastonbury Festival (2008).

Deel: