Deze week verscheen ‘Does It Move You?’, de nieuwe track van Goldkimono. ‘Does It Move You?’ is de opvolger van het aanstekelijke ‘Electric Swing’ en de zomerhit ‘To Tomorrow’, waarmee Goldkimono zich vorig jaar ook als artiest op de kaart zette.

‘Does It Move You?’ is een song over zelfreflectie. Of beter gezegd, over zelfzorg. Wie in tijden van onzekerheid en onvoorspelbaarheid vooral bezig is om het hoofd boven water te houden, doet er volgens Goldkimono goed aan om stil te staan bij de vraag: What moves me? Wat drijft mij, wat doe ik – en waarom? Het antwoord op die vraag zal voor iedereen verschillend zijn, maar met zijn single hoopt Goldkimono mensen te inspireren hun eigen antwoorden te vinden.

‘Does It Move You?’ is een reminder aan onze eigen kracht, in een wereld waarin we soms vergeten het heft in eigen handen te nemen. “Don’t change the world, just change your socks”: om de wereld te kunnen veranderen, moeten we zelf veranderen. Volgens Goldkimono staat onze persoonlijkheid niet in steen gebeiteld: we kunnen elk moment ontsnappen uit de hokjes waarin we onszelf hebben geplaatst. “If it moves you, that is”.

In 2020 stapte Martijn ‘Tienus’ Konijnenburg als artiest uit de schaduw door als Goldkimono zijn eigen single ‘To Tomorrow’ uit te brengen, in oktober gevolgd door ‘Electric Swing’. Afgelopen weekend stond Goldkimono op de online editie van Noorderslag.

Deel: