Moon Taxi heeft redelijk wat bekendheid gekregen met het nummer ‘Two High’ doordat deze in de serie Atypical te horen was. Naast dit nummer zijn er nog wel een aantal die het, als we Spotify mogen geloven, prima doen. Toch was deze groep mij totaal onbekend. Wat ik hoorde klonk leuk genoeg om me er toch aan te wagen.

Moon Taxi is een in 2006 opgerichte Amerikaanse band afkomstig uit Nashville, Tennessee. Dan zou je haast denken dat het americana/country is. Dat is bij deze mannen niet het geval. De groep is opgericht toen ze nog op Belmont University zaten. Nu de band inmiddels ruim 14 jaar bestaat is de line-up nog steeds ongewijzigd en hebben de mannen vijf studioalbums achter hun naam staan.

Bij het verder opzoeken naar informatie over de band komt naar boven dat de muziek van Moon Taxi als alternatieve rock en indie rock omschreven wordt. Dit is zeker niet de eerste band waarbij ik dit tegenkom. Maar is dit nog wel rock te noemen? Dit neigt toch echt wel meer naar alternatieve pop. Nu wil ik daar zeker niet mee zeggen dat daar iets mis mee is, maar wie zien het tegenwoordig toch steeds vaker. Ook over bands als Imagine Dragons die zelfs nog in 2019 de prijs van ‘beste rockartiest van 2019’ in de wacht sleepte valt hetzelfde te zeggen. Wellicht niet ‘’pop’’ genoeg om het dat te noemen, maar het is zeker geen rockmuziek.

Het zesde ‘Silver Dream’ komt 22 januari uit. Tijdens het schrijven van deze review zijn er al een aantal singles uit. Daarvan is lead single ‘Hometown Heroes’ zelfs de hitlijsten ingekomen. Het nummer waarin de heren terugkijken op reis die ze door de jaren heen hebben gemaakt als band en als vrienden. ‘Hometown Heroes’ is in de US AAA lijst tot de 23e plek weten te komen.

Ook ‘One Step Away’ is al uitgekomen. Gitarist Spencer Thompson zegt het volgende over dat nummer: “I think this song represents a side of the album that is more rooted in soul and rock. We wanted to share something that complements what we’ve already put out to give the audience some sense of the variety of what’s on the album’’.

Al met al mogen we zeggen dat ‘Silver Dream’ een degelijk album is. Het gros van de nummers zorgt voor een ontspannen gevoel en dat is iets wat we nu allemaal wel kunnen gebruiken volgens mij. Voor fans van alt/indie pop kan ik deze groep zeker aanraden. Prima plaat waar zeker potentie in zit qua radiospeeltijd. Dat blijkt al uit ‘Hometown Heroes’. Hij zit wel wat boven de 7 die ik hem hier geef, maar daar komen we afgerond toch op uit. (7/10) (BMG)

Deel: