Conor Taggart & Victoria McClements begonnen oorspronkelijk samen te zingen op bruiloften als zingende obers, die normaal gesproken omvielen met een dienblad met bestek en in gezang barstten! Wat ze echter niet wisten, was dat ze snel voor elkaar zouden vallen. Eind 2019 groeide de vriendschap tussen Conor en Victoria uit tot een liefdevolle relatie, maar het duurde niet lang voordat de wereld, zoals we die kenden, volledig veranderde.

We kregen de eerste cd van Bello Duo, ‘Out Of The Darkness‘. Toen Covid19 toesloeg, begonnen Conor en Victoria samen in het huis van Victoria’s grootouders hun tijd te doden door samen te zingen. Elke donderdagavond stonden Conor en Victoria op straat en brachten de buren een serenade om hun waardering te tonen voor de geweldige eerstelijnswerkers die levens redden. Binnen een paar weken na het afsluiten was hun show op donderdagavond erg populair geworden en een paar van hun video’s werden meer dan 150.000 keer bekeken. 6 maanden later hebben ze nu hun eigen album en muziekvideo uitgebracht en schrijven ze al verder aan hun eigen muziek.

Op ‘Out Of The Darkness’ staat 10 nummers, vooral in klassieke, wat Keltische stijl. Het opent met ‘Danny Boy’, dat op het eerste gehoor een opener lijkt voor het later op het album staande ‘You Raise me up’. Prettig gezongen en we zijn dan ook benieuwd naar de rest van het album.

Enkele nummers vallen op op ‘Out Of The Darkness’. Het sterkste nummer op ‘Out Of The Darkness’ is mijns inziens ‘Ain’t No Mountain High Enough’, oorspronkelijk van Marvin Gaye & Tammi Terrell. Apart genoeg dus niet in de klassieke stijl van vrijwel de hele rest van het album, maar hier passen de stemmen van Conor en Victoria perfect bij elkaar en bij het nummer. Een aangename verrassing, waar we meer van hadden willen horen. Het album in totaliteit is wel een erg fijn album, maar iets meer soul had best gemogen. ‘Out Of The Darkness’ heeft echter naast dit nummer nog wel enkele nummers die het beluisteren waard zijn. Gelukkig maar.

‘You raise me up’ moeten we ook even noemen. Het nummer werd bekend in de versie van Josh Grobham, maar is oorspronkelijk van het Ierse duo Secret Garden, en is hier dus weer in de oorspronkelijke bedoeling uitgebracht. Sterk gebracht.

Ook brengt het duo het wereldberoemde ‘You’ll never walk alone’. Ja we weten het, origineel is het nummer gezongen door een operazangeres, maar het staat over de hele wereld in de oren gegrift als zijnde gezongen door een diepe mannenstem of compleet voetbalstadion. Even wennen, laten we het daarop houden. Let wel, even wennen betekent niet slecht. Wellicht hadden ze het nummer beter achterwege kunnen laten, maar goed, wie zijn wij om daarover te oordelen. ‘Out Of The Darkness’ is gewoon een album met overwegend gewoon heerlijke tracks. Bello Duo doet wat Bello Duo moet doen.

Bello Duo laat duidelijk horen plezier te hebben in het zingen. En dat is goed, dat is de essentie van muziek. Met nummers als ‘You raise me up’, ‘Ain’t No Mountain High Enough’ en ‘I’d give my life for you’ laten de twee iets moois horen. Of het een klassieker zal worden, moeten we echter nog maar afwachten. Wellicht, en dat is dan het enige puntje van kritiek, moeten ze goed kijken welke richting ze op willen; Klassiek/Keltische folk en wellicht toch meer de soulkant op. Maar voor liefhebbers van lichte muziek en heldere stemmen, in ieder geval een aanrader. (7/10) (Bello Duo)

Deel: