Een van de beste Nederlandstalige duo’s ooit, Acda en De Munnik, is na bijna zes jaar weer bij elkaar. Samen met Maan en Typhoon hebben Thomas Acda en Paul de Munnik weer nieuwe muziek opgenomen, ‘Als Ik Je Weer Zie’.

Acda en De Munnik begonnen eind jaren 80 al met hun samenwerking, al duurde het tot 1995 dat het duo hun veelgeprezen cabaretprogramma ‘Zwerf’on’ op de planken bracht. Na enkele theatershows, begonnen de twee zich steeds meer op de muziek te richten, hoewel Thomas Acda na het succes van muzikale doorbraak ‘Niet of nooit geweest’ in 1998 aangaf nooit voor de muziek te stoppen als cabaretduo.

Toch begon de muziek steeds meer de overhand te nemen, en de twee scoorden vele hits, als ‘Laat me slapen’, ‘Groeten uit maaiveld’, ‘Ren Lenny Ren’ en ”t Is stil (Aan de overkant)’. Ook kwamen samenwerkingen, waaronder hun samenwerking met Van Dik Hout, als de Poema’s, de bekendste is.

Na vele jaren samenwerken kwam er in 2015 een einde aan de vaste samenwerking. Beide gingen hun eigen kant op, brachten solo verschillende albums uit, maar haalden nooit meer het succes dat ze vroeger hadden. Het gezelschap reisde in november naar Ameland af om daar aan een nummer te werken.

als vele hits scoorde, riep voor Als Ik Je Weer Zie de hulp van artiesten Maan en Typhoon in. Thomas Acda en Paul de Munnik reisden in november samen met Typhoon en Maan af naar Ameland af om daar aan ‘Als Ik Je Weer Zie’ te werken, dat ze zaterdagavond live ten gehore zullen brengen tijdens de digitale editie van Vrienden Van Amstel LIVE!.

Deel: