De komende tweede plaat ‘The Noise You Make Is Silent’ brengt de veelzijdigheid,speelsheid en impulsiviteit van Klangstof–trio Koen van de Wardt, Wannes Salomé en Erik Buschmann vol in het voetlicht. De schrijfsessies hadden meer gemeen met verstrooide geluidsexperimenten dan geijkte jams; de drie muzikanten circuleerden om een tafel vol effectpedalen, laptops, synths en drummachines, waaruit vervolgens de nummers stroomden.

Het album is gemixt door Francesco Donadello (Modeselektor, Thom Yorke). “Francesco was meer vis in het water wat betreft dance en elektronica dus hij kon de tracks nét wat meer ballen geven. Wewillen altijd juist datgene opzoeken wat nét niet helemaal bij ons past.” Juist door in die onbekende contreien te dwalen lijkt de creativiteit in Klangstof steeds verder te ontpoppen.

Klangstof staat op zondag 21 februari 2021 tweemaal in Paradiso.

Deel: