David Guetta heeft de eerste plek in de DJ Mag Top 100 heroverd, de lijst van populairste dj’s ter wereld van het Britse tijdschrift DJ Mag. De Fransman voerde die lijst vier keer eerder aan.

De koplopers van vorig jaar, Dimitri Vegas & Like Mike, eindigden dit jaar op de tweede plek. Martin Garrix eindigde op de derde plek, terwijl Armin van Buuren op plek vier eindigde. Bijna 1,3 miljoen mensen brachten hun stem uit tijdens de verkiezing.

David Guetta: “Ik kan niet geloven dat ik uitgeroepen ben tot nummer 1 dj van de wereld, en het voelt deze keer extra speciaal. Het is een gek jaar geweest voor iedereen maar ik ben blij dat we toch een speciaal en positief moment hebben kunnen creëren in deze moeilijke tijd. Dit soort initiatieven maken me trots om onderdeel uit te maken van deze industrie. Ondanks dat iedereen thuis zit, hebben we toch iedereen aan het dansen gekregen en de samenwerking met Snapchat is een perfect voorbeeld van hoe mensen van over de hele wereld geëntertaind blijven dit jaar. Het gebrek aan steun van overheden voor onze industrie is jammer en ik vind dat er nu actie moet worden ondernomen, maar we hebben ook bewezen dat niets ons kan stoppen: we blijven onszelf opnieuw uitvinden en we blijven creatief.”

De bekendmaking werd gedaan tijdens een alternatief ‘event’ in Amsterdam. Normaal gesproken wordt de bekendmaking gedaan gedaan tijdens Amsterdam Dance Event op het AMF-event. Vanwege het coronavirus kon dat dit jaar niet doorgaan. Allan Hardenberg, directeur ALDA, legt uit: “Ondanks dat we dit jaar geen reguliere AMF in de Johan Cruyff ArenA konden organiseren, wilden wij iets speciaals doen. Met deze livestream hebben we dance en Amsterdam in miljoenen huiskamers over de hele wereld gebracht. We hebben, in deze tijd, de wereld toch even om kunnen toveren tot een grote dansvloer. Daar ben ik enorm trots op!”

De livestream werd zaterdagavond afgetrapt met een boodschap van eenheid, gebracht door artiesten als Afrojack, Armin van Buuren, David Guetta, Nicky Romero, Vini Vici en leiders uit de dance-industrie zoals de CEO van Insomniac, Pasquale Rotella en de CEO van ALDA, Allan Hardenberg. Aanstormend talent Avalan draaide hierna een set vanuit een lege Johan Cruijff ArenA. Deze set vormde volgens de artiest een eerbetoon voor alle fans, die door de huidige omstandigheden niet samen konden komen.

Verder waren er op de livestream verschillende sets te zien vanaf iconische locaties in Amsterdam. Zo was Don Diablo te zien vanaf het dakterras van Nhow RAI hotel. De avond ging verder met de bekende Two Is One (II=I) act. Speciaal voor deze editie draaiden Afrojack en Nicky Romero samen een set vanaf de Skylounge Amsterdam. Armin van Buuren verscheen vanaf het CM.com Circuit Zandvoort. Het event werd afgesloten met een set van de nieuwe nummer 1 van de wereld: David Guetta sloot af met een set vanaf het Capital C dakterras in het hart van Amsterdam.

Deel: