Pianist Joep Beving maakt sinds 2015 grote indruk met zijn minimalistische en introspectieve composities, of naar eigen zeggen ‘’simpele muziek voor complexe emoties’’.

Als producer was Beving al wat langer actief, maar zijn echte doorbraak kwam nadat hij zijn debuutalbum getiteld ‘Solipsism’ in eigen beheer opnam en uitbracht. Zijn muziek werd opgepikt door Deutsche Grammophon; dit zorgde ervoor dat Bevings tweede album ‘Prehension’ uitkwam op het toonaangevende platenlabel.

Voor zijn meest recente album ‘Henosis’ verkende de componist nieuw terrein in samenwerking met Echo Collective, Cappella Amsterdam en Maarten Vos, waardoor zijn geluid werd verrijkt met orkestrale en elektronische elementen. Dit werk werd in november 2019 bekroond met een Edison.

Op donderdag 10 en vrijdag 11 december speelt Joep Beving in de grote zaal van Paradiso. Beide concerten zijn toegankelijk voor maximaal 250 bezoekers.

Deel: