Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn inmiddels weer mogelijk, zij het op beperkte schaal. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Procol Harum.

Procol Harum, opgericht in 1967 door zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid, had in datzelfde jaar twee nummer 1 hits te pakken in de Nederlandse top 40, te weten ‘A Whiter Shade of Pale’ en ‘Homburg’. Met ‘A Salty Dog’ en ‘Conquistador’ behaalde de band een top 10 notering. Tijdens het concert dat Procol Harum in 2006 gaf in Ledreborg, begeleid door het Deense nationale concertorkest + koor kwamen er een aantal van deze hits voorbij waaronder natuurlijk een fantastische versie van ‘A Whiter Shade of Pale’.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Procol Harum live @ Ledreborg, Denmark (2006).

Deel: