Op 28 augustus jongstleden verscheen het nieuwe album ‘Smile’ van Katy Perry, dit vijfde studio album is de opvolger van ‘Witness’ uit 2017. In de tijd tussen de twee albums verliep het leven van de zangeres niet altijd rooskleurig en kreeg ze het nodige te verduren. Op dit album komen persoonlijke onderwerpen aan bod zoals haar worsteling met depressies en suïcidale gedachten en dat dankbaarheid haar leven heeft gered. Het album wordt door Katy Perry zelf omschreven als een reis naar het licht, met daarin verhalen over veerkracht, hoop en liefde. Het gaat dan ook voornamelijk uit de periode van haar leven toen haar carrière en relatie met Orlando Bloom een dieptepunt bereikte in 2017.

Het nieuwe album ‘Smile’ kwam binnen op plek 5 van de Amerikaanse Billboard 200 charts, ook in Europa behaalde dit album direct een hoge notering in de hitlijsten. Op deze nieuwe plaat houdt Katy Perry vast aan de poppy stijl van haar vorige albums, wat voor sommigen misschien niet heel vernieuwend zal zijn, maar de meeste fans zullen dit vertrouwde geluid zeker kunnen waarderen. De standaard editie van ‘Smile’ telt 12 tracks, maar voelt tijdens het luisteren vrij kort aan.

Voor dit album is onder andere samengewerkt met Zedd, Charlie Puth en Ian Kirkpatrick, deze laatstgenoemde heeft als producer samenwerkingen op zijn naam staan met onder andere: Jason Derulo, Dua Lipa, Justin Bieber en Selena Gomez. Van dit album zijn twee singles uitgebracht: ‘Daisies’ werd uitgebracht op 15 mei 2020. De daaropvolgende single ‘Smile’ kwam uit op 10 juli en doet erg denken aan eerder repertoire van de ‘I kissed a girl’-zangeres en voelt daarmee lekker vertrouwd aan. Het klinkt lekker catchy met een stevige baslijn, geeft energie en is zeker één van de highlights van dit album.

In 2019 werden er reeds twee losse losse singles uitgebracht: ‘Never Really Over’ en ‘Harleys in Hawaii’, deze hebben ook een plek gekregen op de tracklist van het album.
De smaakmakers van het album ‘Smile’ zijn uptempo nummers als ‘Teary Eyes’, ‘Not The End Of The World’ en ‘Champagne Problems’, deze brengen vaart in het album en nodigen uit om te dansen.

‘Only Love’ is een heerlijke afwisseling op alle uptempo nummers en heeft een aantrekkingskracht die de luisteraar even lekker laat meeslepen en wegdromen. Het refrein voelt groots en krachtig. Dit nummer is één van de absolute hoogtepunten van het album ‘Smile’.

Het album bevat een mooie verdeling tussen uptempo en rustige nummers, waardoor er een goede balans ontstaat. Het nodigt uit om vaker te luisteren, waardoor ‘Smile’ meer tot zijn recht zal komen. (7/10) (Capitol Records)

Deel: