Elliott Brood is een Canadees trio dat in 2006 debuteerde met het album ‘Ambassador’. Ze stonden al vaker in het Burgerweeshuis waarbij de de death-country van het podium afspatte. Met hun donkere, vuige folkmuziek en met whisky doordrenkte stemmen roepen ze beelden op van liefde, verlies en moord. Elliott Brood heeft inmiddels een ijzersterke reputatie weten op te bouwen met hun eigenzinnige muziek.

Bijna een decennium lang hebben de nummers van Elliott Brood hebben gelijke tred gehouden met de rotzooi en de glorie van de geschiedenis. Hoe zwaar en schrijnend het verleden ook kan zijn, voor Elliott Brood is het ook een bron van inspiratie. Met Keeper, het zevende album van Elliott Brood, geeft het trio een meer persoonlijke kijk op het verleden.

Elliott Brood staat op 8 april in het Burgerweeshuis in Deventer.

Deel: