Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten.

Iedere vrijdag zal er een nieuwe lijst klaar gaan staan met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst, die van 7 augustus 2020.

Het is zover, terwijl ik dit stukje tik, zie ik een vogeltje, dat veel weg heeft van een huismus, met zijn snaveltje first langs het raam naar benden vallen. Het is nu ongeveer 36 graden, een temperatuur waarop de mussen geacht worden dood van het dak te vallen. Je hoort echter ook wel eens zeggen dat zeggen dat de uitspraak een verbastering is. Niet de mussen vallen dood van het dak, maar de mossen. Ik zou het kunnen geloven want vroeger had je van die fijne rieten daken en daar vormde zich natuurlijk wel mos op. Bij warmte droogt dat natuurlijk uit en kan het van het dak vallen. Tot ver in de 19e eeuw was het woord mosch echter óók de normale voor mus, et voila, het enigma is opgelost.

Zomaar een overpeinzing terwijl ik met een half ook meeluister naar Perry onze platenman die druk doende is om de nieuwe Spotify Playlist voor jullie samen te stellen. De man heeft, naast het feit dat hij wat moeite heeft met sociale kontakten ook een fysiologische uitdaging die hem behoed te transpireren. De man zweet niet of nauwelijks. Dit maakt het samenstellen van een Spotify playlist onder deze omstandigheden tot een bijzonder zware en niet benijdenswaardige taak. Hij loopt helemaal rood aan en heeft vrijwel aan zijn kleding inmiddels uitgetrokken en loopt her nu slechts gehuld in een bamboe boxershort rond de mobiele airco unit op zoek naar verfrissing terwijl hij al de hele dag nieuwe releases aan het luisteren is die uitkomen.

Deze week trappen we af met onder andere lekkers van De Keruners feat Joost, Admiral Freebee, Elisa Tovati (In de remix door Regi), alweer een nieuwe van Absynthe Minded en nog veel, veel meer. Volgende week een update, voor nu: de 20 Beste Belgische tracks van het moment. Volgens ons… Oh en vergeet ons niet te volgen op Spotity!

Deel: