Oklahoma kenmerkt zich als jaren als nieuwe hotspot voor Americana en rootsmuziek. In de voetsporen van artiesten als Woody Guthrie, Merle Haggard en vele andere grootheden dragen mensen als John Moreland de fakkel verder. Zo ook singer-songwriter Carter Sampson, ook wel ‘The Queen Of Oklahoma’ genoemd.

Na jaren platen uitbrengen stormde Sampson, die qua stem en voordracht iets wegheeft van ‘Highway Queen’ Nikki Lane, met ‘Wilder Side’ in 2016 zomaar uit het niets alle Europese Americana-hitlijsten op. En terecht, want met haar bloedmooie folk en americana en stem met een rauw randje veroverde ze de afgelopen op slag de harten van het publiek. Zo ook vorig jaar op ons eigen Ramblin’ Roots waar ze als de sterren van de hemel speelde en als een van de absolute revelaties gold!

Carter Sampson zal op 23 maart 2021 optreden in TivoliVredenburg in Utrecht.

Deel: