Met slechts twee singles en een aantal spraakmakende liveshows bestormde Black Country, New Road vorig jaar de Londense scene. Ineens was daar een zestal jonge twintigers met een even grenzeloos als onvoorspelbaar nieuw geluid, uitgestald in veelomvattende nummers die minstens zes minuten beslaan.

In die paar minuten vliegen postpunk en freejazz-uitspattingen elkaar spreekwoordelijk in de haren, zijn passerende metal-riffs en Balkan-invloeden eerder regel dan uitzondering en worden grotendeels instrumentale stukken onderbroken door de spraakzang van frontman Isaac Wood. Bijgestaan door instrumenten als viool en saxofoon, aangedreven door een retestrakke ritmesectie.

Het maakt dat de verwachtingen voor nieuwe materiaal van Black Country, New Road hooggespannen zijn en zoals het er nu naar uitziet gaan ze die nog waarmaken ook.

Black Country, New Road treedt op maandag 15 februari 2021 op in Bitterzoet in Amsterdam.

Deel: