We werden er vorige week opeens aan herinnerd, Fixkes, in de geweldige remember-collage-song ‘Als Moeder Zingt’, van Meneer Michiels, met wie Maxazine vorige week een interview publiceerde. Een klein fragment uit dat geweldige ‘Kvraagetaan’, uit 2007 alweer, deed ons afvragen hoe het nu tegenwoordig met die band rond de gebroeders Sam en Jan Valkenborgh?

Het laatste album, ‘Weeral halfacht’, is alweer zes jaar oud. In 2018 kwam de band nog wel met twee singles, maar ‘t was niet echt de tijd van Fixkes. Tot nu!

Vandaag komt de nieuwe single uit van de sympathieke jongens uit Stabroek, ‘Dardennen’. Precies, in de stijl van Urbanus’ ‘De cowboys en Dindianen’, refererend aan de grote komiek die een geniale eindrol had in de videoclip van de grote hit van de mannen.

“Als je een nieuwe single hebt, en die gaat over de Ardennen, en je zingt dat je een huis in modderfokking Dardennen gekocht hebt, en het is corona, dan zet je de releasedatum gewoon op 5 juni. En dan beslist België op 3 juni dat de Ardennen weer open gaan. Simpel. Lek nen echte.”, aldus de band. Het album dat 21 mei zou uitkomen is door de coronacrisis uitgesteld tot september, maar voor nu hebben we in ieder geval ‘Dardennen’…

Deel: