Het psychedelische jazzcollectief Compro Oro gaat samenwerken met Murat Ertel, mede-oprichter en frontman van Istanbul’s cult-psychedelische folkband BaBa ZuLa en zijn zangeres Esma Ertel.

Het album ‘Simurg’, staat gepland voor release op 19 juni via Sdban Ultra en volgt het veelgeprezen tweede album Compro Oro ‘Suburban Exotica’ op, dat vorig jaar werd uitgebracht.
 
Compro Oro’s introductie met Turkse psychedelica kwam voort uit een live optreden van gitarist Bart Vervaeck en Murat Ertel op het Istanbul Express festival in Gent in 2016. Ze kwamen muzikaal en spiritueel samen en gingen de studio in onder het toeziend oog van producer en multi-instrumentalist Dijf Sanders. Compro Oro en Murat namen verschillende nummers op tijdens een intense opnamesessie die ‘Simurg’ zou vormen.

“De nieuwe muziek is volledig gebaseerd op improvisatie. In tegenstelling tot ‘Suburban Exotica’, dat meer werd opgebouwd uit songstructuren en waar meer overdubs aanwezig waren.”, legt frontman Wim Segers uit.

Het donkere, met dub doordrenkte groove-nummer ‘Valley Of Disbelief’ is een fragment uit het album.

Deel: