Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de Maxazine Music Playlist op Spotify weer vernieuwd met 20 nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Bij deze de nieuwe Maxazine Music Playlist voor op Spotify van vrijdag 8 mei 2020.

Wat hebben we afgelopen weekend allemaal genoten van de overwinning van Max Verstappen op Zandvoort. Wat was het een fenomenale overwinning en dat ondanks dat de nummer twee van de WK ranking dit jaar Lewis Hamilton er in de eerste Hugenholz bocht al hard vanaf ging! Ik zal nooit de tranen van koningin Maxima vergeten toen ze Max met een halve ronde voorsprong over de finish zag komen. Ach, laat ons met zijn allen toch eens dromen over de mooie dingen die hadden kunnen zijn.
Net zo goed als dat we de komende week niet kunnen genieten van  de triathlon wereldbeker in Chengdu, de Grand Prix van Barcelona of het Europees kampioenschap zwemmen. We kunnen ook niet naar de Nits in Theater Carre, naar Nona in Metropool Hengelo of Frank Boeijen in Groningen… niet naar Clouseau, niet naar Will & the People en ga zo maar door.
Wat kunnen we eigenlijk nog wel op zo’n mooie dag als vandaag?  De dag waarop in 1886 voor het eerst Coca Cola werd verkocht, of mooier nog, de dag waarop in 1980 de nationale strippenkaart werd ingevoerd voor het openbaar vervoer waar je toen nog zonder mondkapje in mocht.
Mensen, toch is er licht aan de horizon. Het is namelijk weer vrijdag. Op vrijdag levert de redactie van Maxazine met de betrouwbaarheid van een atoomklok weer elke week een vernieuwde Spotify playlist af voor de komende week. Die zekerheid is er nog in het leven. zolang er elektriciteit is en internet en een virusvrije redactie van Maxazine, zo lang zal er op vrijdag een nieuwe playlist zijn om jullie de week door te helpen. We gaan niet zielig doen of vragen of jullie voor ons het Wilhelmus willen zingen bij de voordeur, maar feit is dat het ons weer is gelukt. Frobelfris van de bureaus die we anderhalve meter uit elkaar hebben geschoven. Actueler dan ooit samengesteld door mensen die allemaal minimaal 5 keer per uur hun handen hebben gedesinfecteerd.  Een creatievere compilatie, samengesteld door nog niet op antistoffen geteste mensen zal er in Nederland niet te vinden zijn. Als je komende week weer helemaal erbij wil horen en je oren wil laten verwennen dan staat het je volledig vrij, gratis zelfs, om weer te gaan luisteren naar onze lijst. Zijn we er trots op? Welnee, het is ons werk en iemand moet waken over de culturele zielenheil van onze lezers, dus dat kunnen we dan maar beter zelf doen, nietwaar?
Wat hebben we voor jullie in petto dieze week? We hebben vanalles bij elkaar gebracht, maar misschien leuk om vooraf te ween is dat we een nieuwe track van Little Simz erop hebben staan en een ‘In Memoriam track’ van Kraftwerk. Bluesliefhebbers komen aan hun trekken met Matthew’s Southern Comfort en we herdenken ook nog Sharon Jones met een mooie track. Verder nieuw werk van onder andere The Tame and the Wild, American Aquarium en Masaki Suda.  Kortom: er is weer voor elk wat wils.
Als je de lijst dan ook nog eens download dan kan je zelfs blijven luisteren als je je telefoonrekening deze maand vergeten bent. Doe ons ook eens een plezier en volg onze lijst op Spotify. Dan krijgen wij ook weer een extra boost in deze zware tijden.
Dat we er volgende week weer zijn met een nieuwe lijst, dat weet je. Daar kan je op rekenen. Altijd.

Deel: