Candy Dulfer is over de hele wereld bekend – dankzij haar platinum debuutalbum ‘Saxuality’ (goed voor een Grammy-nominatie), meer dan 2,5 miljoen verkochte albums wereldwijd, sensationele optredens met de grootste sterren uit de pop- en jazzwereld, diverse nummer 1 hits in de USA en Europa, en haar legendarische liveshows.

Candy’s succes begon met de geruchtmakende samenwerkingen met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit ‘Lily was here’) en natuurlijk Prince – waaronder zijn ‘Partyman’ video, de baanbrekende Musicology Tour en hun optreden bij de Grammy Awards met Beyoncé. Candy werkte verder samen – zowel in de studio als op het podium – met muzieklegendes als Van Morrison, Pink Floyd, Maceo Parker, Aretha Franklin, Angie Stone, Sheila E., Lionel Richie, Chaka Khan, Mavis Staples, Joss Stone, Living Colour en vele anderen.

Als onderdeel van haar wereldtournee keert saxofoniste Candy Dulfer dit jaar terug naar Nederland voor een aantal exclusieve clubshows en festivals. Ze treedt op met een vernieuwde band en brengt – naast gerevampte versies van Candy-klassiekers – een aantal splinternieuwe nummers van haar komende album, dat naar verwachting in het najaar van 2020 verschijnt.

Haar liveoptredens zijn funky, spectaculair en ze brengt altijd de allerbeste muzikanten mee. In 2020 treedt ze over de hele wereld op in clubs en op festivals met een vernieuwde band met daarin onder andere Ulco Bed (gitaar), met wie ze al jarenlang nauw samenwerkt, en fan-favoriet Roger Happel (toetsen & zang) die na jaren weer terugkeert in Candy’s band. Daarnaast zet ze de spotlight op aanstormend talent waaronder de 20-jarige drumsensatie Kick Woudstra.

Candy Dulfer komt op 15 januari 2021 naar Metropool in Hengelo.

Deel: