Voor de Amerikaanse jazz- en soulzangeres Kandace Springs is het een heuglijke week. Ze bracht haar album ‘The Women Who Raised Me’ uit, waarop ze een eerbetoon brengt aan de vrouwen uit de muziek die een bijdrage hebben geleverd aan haar muzikale opvoeding, zoals Nina Simone, Lauren Hill en Ella Fitzgerald. Samen met Norah Jones maakte Kandace een cover van Fitzgeralds nummer ‘Angel Eyes’.

Door druppelsgewijs albumtracks vrij te geven vestigde Kandace Springs de afgelopen dagen de aandacht op de verhalen achter de nummers van haar afgelopen week verschenen album. Eerder werd ook al het nummer ‘Pearl’ uitgebracht, waarop ze samenwerkt met contrabassist Avishai Cohen. Naast het album maakte de zangeres ook een roadmovie, waarin ze de levens van haar idolen doorneemt in de straten en theaters van Harlem.

Deel: