Vandaag released de Belgische band Hooverphonic het nummer ‘Release me’ wereldwijd. Met ‘Release me zal de Belgische band een gooi doen naar de winst in het komende Eurovisie Songfestival, in Rotterdam.

In een exclusief interview met Maxazine twee weken geleden, vertelde Alex Callier al openhartig over het nieuwe nummer. Het gaat over het afscheid van zijn vader, die vorig jaar is overleden. “Het Eurovision-nummer van Hooverphonic is door mij geschreven als een eerbetoon aan mijn onlangs overleden vader.”

‘Release me’ is een typisch ‘old school’ Hooverphonic nummer geworden. De eerste reacties spreken van een prachtige, aangrijpende tekst en een muzikaal arrangement waarmee het nummer niet zou misstaan op een soundtrack voor een James Bond film. “Het nummer raakt aan emoties die wij allemaal hebben, voelen en kunnen begrijpen”, aldus Luca.

België zal op 12 mei aanstaande zich eerst in de eerste halve finale moeten bewijzen. Pas als deze horde succesvol genomen is kan de band in de grote finale een gooi naar de titel doen en proberen om Duncan Laurence van de Eurovisie troon te stoten.

Met ‘Release me’ zal Hooverphonic zich, net als Duncan Laurence vorig jaar, ongetwijfeld stevig bovenaan de favorietenlijstjes van de bookmakers gaan vestigen.

Deel: