Jack Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze, maakte eerder dit jaar bekend zijn eerste solo-album uit te brengen. Het album ‘Blauwe Vear’ zal op 27 maart verschijnen bij Snowstar Records. Na goed ontvangen eerste single ‘Elf oaver elf’, verscheen deze week de nieuwe single ‘In de achtertuin’ samen met een nostalgische video.

Het album ‘Blauwe Vear’ bevat 12 Nederlands/Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken.
‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Afgelopen weekend verscheen de tweede single ‘In de achtertuin’. Jack legt het lied uit: “Mijn zoon Jan ging voor het eerst in zijn leven alleen een grote reis maken. Hij vloog naar Zuid-Korea voor z’n studie. Je zag het jeugdige enthousiasme in zijn ogen. Hij was er klaar voor de wereld te gaan ontdekken. We namen afscheid op een warme zomeravond in de achtertuin. De dag erna loop ik met een weemoedig gevoel door het huis. De oude foto’s aan de muur, de lege slaapkamer, de speelgoedgitaar. Alles krijgt een andere betekenis. In ‘In de achtertuin’ zing ik hem toe dat hij dat vooral moet gaan doen, dat het goed is om op eigen benen te staan. Ondertussen hoop ik alleen maar dat hij snel weer terugkomt. Het liefst morgen, terug hier in de achtertuin.”

Daarnaast zal Jack Poels, live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans, een tour door Nederland gaan spelen tussen maart en juli:

01-05 Metropool, Enschede
02-05 Paradiso, Amsterdam
03-05 Xinix, Nieuwendijk
06-05 Tivoli Vredenburg, Utrecht
07-05 Mezz, Breda
10-05 De Weijer, Boxmeer
14-05 Bosuil, Weert
19-05 Lutherse Kerk, Groningen
26-05 Gebouw T, Bergen op Zoom
27-05 De Nieuwe Pul, Uden
28-05 Nieuwe Nor, Heerlen
03-06 AINSI, Maastricht
04-06 Effenaar, Eindhoven
09-06 Paard, Den Haag
10-06 De Toonzaal, Den Bosch
11-06 De Maaspoort, Venlo
17-06 De Groene Engel, Oss
09-07 Luxor Live, Arnhem
15-07 Het Beukenhof – Amphitheater, America
16-07 Het Beukenhof – Amphitheater, America

Deel: