Into The Great Wide Open 2019 ligt alweer een maand of vier in het verleden. Maar geen moment zo geschikt om nog eens in goed gezelschap terug te blikken op de afgelopen editie als het eind van het jaar. Op 28 december presenteert Into The Great Wide Open een avondvullend programma in Paradiso Noord en de Tolhuistuin, met als hoogtepunt de presentatie van het album dat The Industry deze zomer opnam in een bunker op het eiland.

The Industry is een collectief dat werd gesticht door de Amsterdamse indiegroep ‘Personal Trainer’. Op uitnodiging van voorman Willem Smit zeilde de crème de la crème van de vaderlandse indiescene een week voor ‘Into The Great Wide Open’ al naar Vlieland, om elkaar daar een week lang uit te dagen en samen een plaat te maken. Leden van Canshaker Pi, Pip Blom, The Homesick, Steve French, Korfbal, Price en Lewsberg speelden mee, net als trompettist Ian Cleaver en de eigenzinnige Lena Hessels.

De week culmineerde destijds in een all-star show in de Bolder, waaraan ook leerlingen van de Vlielandse school deelnamen. Nu is het album klaar om op het vasteland beluisterd te worden en komt The Industry zijn kunstje dunnetjes overdoen in Paradiso Noord.

Naast de show van The Industry wordt in de tuinzaal van de Tolhuistuin een documentaire vertoond die bandlid Kilian Kayser maakte over de tijd die het gezelschap op het eiland spendeerde.

Tevens is er aandacht voor het kunstprogramma van de afgelopen editie, in de vorm van een compilatie in beeld en geluid. Tot slot presenteert schrijver Igor Wijnker ‘Into The Great Wide Open in tien bedrijven’, een uitgebreid verslag van zijn ervaringen op het festival.

Deel: