Een nieuw album, een nieuw geluid: Op 14 februari 2020 brengt The Kik het album ‘Jin’ uit en ‘Plekken Waar Je Niet Mag Roken’ is de eerste single en verscheen vandaag al.

Nog geen twee weken geleden speelde The Kik voor ruim 10.000 bezoekers met groot orkest de muziek van Boudewijn de Groot. Een ongekend succes, maar dat betekent niet dat de band nu gelukzalig achterover gaat leunen. The Kik kijkt vooruit en brengt vandaag de single ‘Plekken Waar Je Niet Mag Roken’ uit. Eigen werk, een frisse look en een kersverse sound. The Kik vindt zichzelf als het ware opnieuw uit met synthesizers.

Na drie studioalbums, de plaat met Armand, het tussendoortje ‘Hertaalt’ en de Boudewijn de Groot-coverplaat die hen dus tot twee avonden in Ahoy’ bracht, is het nu tijd om eens flink door te pakken met sterk eigen werk. ‘Plekken Waar Je Niet Mag Roken’ is de eerste single van een nieuw album ‘Jin’ en die verschijnt op 14 februari 2020. Het nummer is een eerbetoon aan de in 2015 gestorven protestzanger Armand, met wie ze nog vlak voor zijn overlijden een plaat hadden gemaakt. De werktitel van het nummer was nog diens roepnaam ‘Manus’. “Het gaat niet expliciet over hem. Maar bij het schrijven heb ik wel aan hem gedacht. Ik denk dat hij zo’n huldebetoon zelf ook zou hebben geschreven voor mij, mocht ik eerder zijn doodgegaan dan hij.”,aldus frontman Dave von Raven.

Deel: