Lady Antebellum, de country band afkomstig uit Nashville, Tennessee, bestaande uit Hillary Scott, Dave Haywood en Charles Kelley. De band werd opgericht door Kelley, die Haywood opbelde: “Heb je zin om met mij wat te schrijven? Vlak erna hebben ze Scott ontdekt en zo kwam Lady Antebellum van de grond. Ze tekenden een contract bij Capitol Nashville, brachten platina albums uit als debuutalbum ‘Lady Antebellum’, ‘Need You Now’ en ‘Own The Night’. Lady Antebellum is in Nederland bekend geworden door hun single ‘Need You Now’, maar verder hebben ze niet veel bekende nummers gehad in Nederland. De laatste single, ‘What If I Never Get Over You’ staat op het veelbelovende album ‘Ocean’.

De cover van het album ziet er prachtig uit; pasteltinten, bruintinten en een prachtige foto van het trio. Heel simpel met een prachtige impact. Het album zelf bestaat uit puur country-achtige nummers met soms een vleugje pop. Schrijftechnisch is dit album prachtig; zo schreef onder anderen Hillary Lindsey (die eerder samengewerkt heeft met artiesten zoals Lady Gaga, Carrie Underwood en onze eigen Ilse DeLange) mee aan dit album. Over het algemeen lopen de nummers vloeiend in elkaar over van track 1 tot en met 13. Het album is een soort terugblik naar hun eerdere albums; een compilatie waar veel fans naar smachten.

De single ‘Ocean’ is een rustgevende ballad, die voornamelijk door Scott wordt gezongen. Het gevoel in het nummer is intens, alsof je meegesleept wordt met het verhaal. Het is een simpel lied met een grote boodschap. ‘The Thing That Wrecks You’ is een samenwerking met Little Big Town, een goede samenwerking. De opbouw van dit nummer is prachtig, de twee groepen bij elkaar vormen een goede harmonie. De huidige single ‘What If I Never Get Over You’ is een prachtig countrynummer met een pop vleugje. Dit is een potentiële hit voor op de radio, het wordt zo nu en dan gedraaid op de Nederlandse radio.

‘Ocean’ is een album dat vele countryharten vult, maar ook daarbuiten is het een aanstekelijk album om te beluisteren. Het album is echter muzikaal op het hoogste standje, en daarom wordt vrijwel elk album van de band in de Verenigde Staten bekroond met Platina. Op dit album staat voor ieder wat wils; ruwere tracks, kleinschalige ballads en dansbare tracks. Lady Antebellum haalt muzikaal alles uit de kast om een parel te creëren, het bewijs daarvan is het album Ocean. (8/10) (BMLG Records/Capitol)

Deel: