Deze koude zondagavond was het tijd voor wat lekkere Ierse rock. Helaas zijn de shows van de twee support acts van deze tour niet doorgegaan, waardoor Black Star Riders een extra lange set speelde deze avond. De band die in 2012 gevormd is door oud-leden van Thin Lizzy hebben ondertussen drie albums uitgebracht. De band is ontstaan omdat Thin Lizzy nieuwe muziek uit wilde brengen, maar uit respect voor de overleden zanger Phil Lynott hebben ze dit onder een andere naam gedaan. Uiteraard heeft de muziek erg veel weg van Thin Lizzy.

De avond begon meteen met de titelsong van hun 4e en laatste nieuwe album ‘Another State Of Grace’. Het publiek had even nodig om op te warmen, maar met het stevige gitaarwerk was het al snel op temperatuur. “We closed all doors so there is no escape!” riep de zanger, maar daar had ook niemand behoefte aan. “No Trump, no Brexit, no political bullshit! Only rock ‘n’ roll tonight, that is the way it should be right?” In een flink tempo werden nummers als ‘Tonight The moonlight’ en ‘Ticket To Rise’ uit de speakers geknald. Het was duidelijk te zien dat de bandleden er veel plezier in hadden, ze waren constant met elkaar aan het klooien en aan het lachen. Na 7 jaar en 4 albums liggen de wegen open voor de band, vertelde zanger Ricky Warwick die de band samen met gitarist Scott Gorham is begonnen. De zaal was erg goed opgewarmd en ook Ricky trok zijn leren jas uit om in te ruilen voor een akoestische gitaar voor het nummer ‘Hey Judas’. ‘Soldiers Town’ afkomstig van hun 2e album liet met de herkenbare sound duidelijk horen dat de band afkomstig is uit Ierland.

Ricky, die nu in Amerika woont, is het duidelijk niet eens met de ‘gun policy’ in het land, hij zei dat hij zijn kind af moet zetten bij haar school die word omringd door een hoog hekwerk met metaalpoortjes bij de ingang, “When is America gonna wake the fuck up”. Speciaal daarvoor hebben ze het nummer ‘Why Do You Love Your Guns’ geschreven. Tegen het eind van de avond werd de band nog even aan iedereen voorgesteld waarna de laatste nummers ‘Kingdom Of The Lost’ en Bound For Glory’ werden gespeeld. Het was duidelijk dat ondanks de verlengde set het publiek er nog echt niet klaar mee was, want iedereen riep om meer. Helaas kwam de band niet meer terug en na een flink aantal minuten hield het publiek het dan maar voor gezien.

Gitarist Scott Gorham die in 1974 bij Thin Lizzy is gekomen en voor 2020 genomineerd is voor de Rock and Roll Hall of Fame maakt in combinatie met de andere bandleden die zich allemaal hebben bewezen in de muziekwereld een erg goeie en strakke live band. De hardrock met flinke Ierse sound gaf het publiek genoeg de kans om flink uit zijn dak te gaan, hoewel het grootste gedeelte van het publiek afstamde uit het Thin Lizzy-tijdperk stond niemand stil tijdens de knallende nummers.

Foto’s (C)  Emily Parry

Deel: