El Monumental, het voetbalstadion van de Argentijnse club River Plate, stond op 5 april 1998 voor een keer niet in het teken van een opzwepende derby tussen twee sportieve rivalen. Het was echter, voor de vijfde avond op rij, de arena waarin The Rolling Stones een enthousiast Argentijnse publiek in Buenos Aires in vervoering wisten te brengen.

Daarbij werden ze zelfs, tot grote verrassing van hun fans, ook nog een handje geholpen door Bob Dylan, die samen met The Rolling Stones een unieke versie van ‘Like A Rolling Stone’ zong. Een memorabel optreden, dat compleet geremasterd en gemixt voor het eerst is uitgebracht op CD en vinyl én als film op Blu-ray en DVD.

‘Bridges To Buenos Aires’ is een wervelend, twee-uur-durend, muzikaal spektakel, dat werd uitgestort over een uitzinnig publiek, waarbij oude hits en destijds nieuw uitgebracht materiaal elkaar in een opzwepend tempo afwisselden. Van showopener ‘Satisfaction’ tot publiekslievelingen als ‘Start Me Up’ en ‘Brown Sugar’ aan toe. The Rolling Stones gaven Buenos Aires een dansavond waar zelfs voor de meest bekwame Argentijn niet tegenop te tangoën is.

Deel: