De uit het Duitse Hamburg afkomstige The Blue Poets timmert de laatste tijd stevig aan de weg. Het woord ‘stevig’ is hierbij niet per ongeluk gekozen, want de band put stevig uit de rockmuziek uit de zeventiger jaren. The Blue Poets bestaat uit gitarist Marcus Deml, winnaar van de ‘Guitar Hero Award’ van het tijdschrift Guitar, zanger Gordon Grey, drummer Felix Dehmel en bassist Phil Steen.

Op het album ‘All It Takes’ staan negen door Deml en Grey zelfgeschreven nummers variërend van stevige rock tot gevoelige ballads. Na een rustige gitaarriff knalt het openingsnummer ‘Angry Man’ er met flink geweld in. Het is een woedende tekst over de ontevredenheid die momenteel in een groot deel van de bevolking heerst. Dit stevige rocknummer wordt opgevolgd door de funky bluesrock ‘Could Have Lived’. Het titelnummer ‘All It Takes’ munt uit door tempowisselingen en ‘Crawling’ is een rustig, donker en emotioneel gezongen slowblues. Tot hier is de sfeer wat donker en mistroostig. Dat verandert vanaf het poppy ‘Been Here To Long’, het scherpe bluesnummers ‘Bad News’ en ‘Mind Your Own Business’, dat verrast in diverse tempowisselingen. Dan volgen nog het stevig rockende ‘Cyber Love’ en het ingetogen ‘The Day’, waarin alleen Deml en Grey te horen zijn.

Hoewel de muziek van de band is geënt op de oude vertrouwde 70’s rock zijn The Blues Poets toch in staat gebleken een cd te maken met een eigen geluid. Een prima album en zeker een aanrader voor fans van rock en bluesrock. (8/10) (Triple Coil Music)

Deel: