Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De recensenten van Maxazine Limburg laten hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Limburg, de komende maand! Het concertseizoen moet dan wel nog echt beginnen, maar we hebben toch een aantal leuke pareltjes weten te vinden. Here we go!

● 02 november: Blueminded in de Oefenbunker

Blueminded is een Nederlandse pop / Rockband (Symfo Rock) die in 2012 opgericht werd
door gitarist, muziek en tekstschrijver Jörgen Koenen. Na thuis verschillende dingen al zelf
opgenomen te hebben en het ook live te willen gaan spelen, ging hij in zijn eigen muzikale omgeving op
zoek naar muzikanten. Deze waren dan ook snel gevonden. Optredens als o.a. support act. van UB40,
het goede doel en zelfs bij het bekende radioprogramma Countdown Café, brachten de bal aan het rollen.
In 2014 kwam de eerste EP uit, in 2016 gevolgd door de debut CD ; “Seize the day” en in 2018 door hun
recenste album “When lights fade…”. Bij elke release en dan vooral in de symfo rock media hoek, waren de
kritieken lovend. “The combination of 80’s pop/rock and modern contemporary styles makes Blueminded’s
sound unique and recognizable. It’s influenced by music of Pop/Rock artists such as Peter Gabriel, Sting,
Simple Minds, U2, The Police, Genesis, Coldplay and Muse”. Waar Blueminded als een project ontstond is het uitgegroeid tot een band met in de huidige formatie.

Meer info

● 03 november: Sheila E in Grenswerk

Drumster Sheila Escovedo (beter bekend als Sheila E.) deelde het podium of de studio met o.a. George Duke, Herbie Hancock, Billy Cobham, Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie, en nog veel, veel meer muzikanten. In meer recente tijden zat Sheila E. achter de drumkit voor Ringo Starr’s All Star Band, en was ze de muzikale regisseur voor artiesten als Jennifer Lopez, Beyoncé en Prince.

Meer info

● 09 november: OG3NE in Theater aan het Vrijthof

Tijdens de vorige theatertournee ‘Three Times a Lady’ wisten de zussen van OG3NE avond aan avond het publiek te betoveren met hun harmonieuze samenzang. Maar liefst honderd uitverkochte concerten waren het gevolg. Een sensationeel aantal dat de populariteit van de succesformatie onderstreept. Jong en oud omarmen de ‘Ladies With The Golden Voices’.

Meer info

● 10 november: Lamb in de Muziekgieterij

Het Britse duo Lamb staat aan de top van het triphop genre. In 1996 debuteerde Lamb met hun gelijknamige album, waarop hun gigantische hit ‘Górecki’ te vinden is. Hierop volgden drie albums, waarna het duo in 2004 uit elkaar ging. Na een reünie verscheen in 2011 ‘5’ en in 2014 ‘Backspace Unwind’ en was het even wachten op muzikaal nieuws uit het Lamb-kamp. Geduld loont! Op 26 april verscheen het zevende studio-album, ‘The Secret of Letting Go’.

Meer info

● 15 november: Roachford in De Bosuil

Andrew Roachford kroop achter de piano toen hij vier was en vanaf toen wist hij dat muziek zijn leven zou zijn. Hij groeide op in London; smeltkroes van culturen en kwam daardoor ook in aanraking met diverse soorten muziek zoals reggae, punk, pop, jazz en soul. Het handelsmerk van Andrew is zijn talent om gevoelens te verwoorden. Daarmee spreekt hij vele luisteraars aan. De hit “Cuddly Toy” uit 1988 was niet het enige succes van Roachford. Verspreid over een carrière van 20 jaar scoorde hij gouden en platina albums.

Meer info

● 17 november: Ilse De Lange in Parkstad Theater

Sinds haar debuutalbum World Of Hurt behoort Ilse DeLange tot een van de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Vele hit singles, nummer 1 albums en prestigieuze awards volgden in hoog tempo. Met The Common Linnets behaalde de zangeres de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival, waarna een nummer 1 hit in 14 landen volgde. Ilse DeLange is een populaire coach in het TV programma The Voice, heeft haar eigen TV programma Ilse’s Veranda opgenomen in Nashville, brengt met haar festival Tuckerville meer country naar Nederland en had een rol in de Amerikaanse TV serie Nashville. Na het internationale succes met The Common Linnets bracht llse DeLange na 6 jaar haar langverwachte soloalbum uit. Een moment dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Het album werd direct bekroond met Goud en onlangs sleepte de zangeres de Edison oeuvre award in de wacht.

Meer info

● 22 november: Undercoversessies in de Roepaen

Het concept van onze undercoversessies is inmiddels welbekend: artiesten uit veelal bekende Nederlandse bands, brengen in een speciaal samengestelde muziekformatie een spectaculaire ode aan ´de muzikale groten der aarde´. Kwaliteitscovers dus! De undercoversessie van deze week is een eerbetoon aan UB40. De combinatie van Reggae en Pop maakt de band UB40 uniek. Deze multiculturele band brak door bij het grote publiek dankzij hun coverversies van bekende hits. Nummer-1 noteringen zoals ‘I Got You Babe’, ‘Sing Our Own Song’, ‘Red Red Wine’ en ‘Kingston Town’ zal je vast herkennen. Een aantal van deze nummers zullen zeker voorbij komen tijdens de undercoversessie onder leiding van Chris van der Meer.

Meer info

● 22 november: Steffen Morrison in de ECI Cultuurfabriek

Steffen Morrison was special guest tijdens Ladies Of Soul 2019 in de Ziggo Dome. Ook was hij te zien als frontman in de voorstellingen I’m A Soulman en It’s A Mans World. Nu staat hij met zijn eigen show op het podium. Steffen Morrison speelt al jaren het dak eraf met muziek in de geest van Otis Redding en James Brown. The Art Of Being Human gaat dieper dan een avond steengoede soul, moves en grooves. In zijn allereerste theatertour gaat het over Steffen zelf. Over zijn twijfels en onzekerheden, over vallen en opstaan. Maar uiteraard verlaat niemand de zaal voordat het dak eraf gaat op de muziek van deze ras-entertainer en zijn swingende band!

Meer info

● 29 november: Zuco 103 in de Nieuwe Nor

‘Brazilectro’ band Zuco 103 beklimt 29 november voor het eerst het podium van de Nieuwe Nor om hun twintigjarige bestaan te vieren mét hun bruisende nieuwe album Tripicalismo. Genoeg reden voor een vurig feestje! Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds gecombineerd met dance en dub. Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek, wat vervolgens een internationaal begrip en een scene van geestverwante artiesten en deejays werd. Internationaal succes volgde snel. Wereldwijd speelde Zuco 103 in grote clubs en festivals, waaronder hoogtepunten zoals Fuji Rock Japan, Rock Werchter en de dertigste editie van North Sea Jazz.

Meer info

● 30 november: Van Dik Hout in Volt

Op 30 november viert Van Dik Hout hun 25 jarig jubileum in Volt! Sinds hun doorbraak in 1994 staat Van Dik Hout aan de top met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden ze met ‘Stil In Mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop.

Meer info

Deel: